Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nordkorea bombar Vita Huset i ny propagandafilm

Publicerad: 28 april 2017, 05:36

Nordkoreansk propaganda, stor vinst för Alphabet och Amazon, hälften av alla millenials tittar på piratstreamad sport. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

AlphabetFacebookAmazonGoogleApple

Nordkorea släpper propagandavideo – bombar Vita Huset

De senaste veckorna har det varit spänt mellan Nordkorea och USA. Häromdagen genomförde Nordkorea sin största militäruppvisning någonsin och USAs hangarfartyg USS Carl Vinson har enligt Nordkorea rört sig för nära landet. Nu släpper landet en propagandafilm där de bombar Vita Huset och USS Carl Vinson.

– Det finns en risk för att det blir en stor, stor konflikt med Nordkorea. Absolut, berättade Donald Trump för Reuters.

Alphabets vinst över förväntan...

Under gårdagskvällen presenterade Alphabet, Googles moderbolag, sin kvartalsrapport. Resultaten slår de som många analytiker förutspått. Under det första kvatalet drog Alphabet in cirka 200 miljarder kronor, mot förutspådda 190 miljarder. En av anledningarna tros vara att Google lyckats kapitalisera på att användare i allt högre utsträckning använder sig av mobilen, snarare än desktop, och att Google nu har fler annonser bland de mobila sökresultaten. Man har även sålt mer sponsrat innehåll på Maps-funktionen än tidigare. Vårens stora skandal med annonsörer som hoppade av YouTube-annonseringen tycks inte ha skadat Alphabet nämnvärt, även rapporten bara inkluderar de två första veckorna efter att skandalen först briserade. En högt uppsat inom Alphabet berättar för Bloomberg att skandalen inte kommer påverka intäkterna framöver.

... och Amazon fortsätter i samma spår

Även Amazon slog analytikers prognoser under det första kvartalet med intäkter på 350 miljarder kronor, det är den åttonde raka kvartalsrapporten där företaget rapporterar vinst. Huvudanledningen är enligt Recode att molntjänsten Amazon Web Services, går såpass bra. AWS, som så sent som för tre veckor sedan annonserade att man startar upp tre datacenter i Sverige.

Apple blir samarbetspartner till Musical.ly

Musikappen Musical.ly, enorm i yngre målgrupper, låter användaren spela in korta musikvideos med hjälp av kända låtsnuttar. Nu knyter appen ett samarbetsavtal med Apple. I framtiden kommer Musical.lys användare att få tillgång till hela Apple Musics bibliotek och kommer i sin tur marknadsföra Apples premiumprodukter i Musical.ly. Tidigare har man samarbetat med det brittiska licensföretaget 7digital, det rapporterar Recode.

Hälften av alla millenials tittar på piratstreamad sport

Sport Industry Group, rättighetsinnehavare till bland annat Premier League (delat med Sky), har genomfört en studie som visar att hälften av alla britter mellan 18-24 har tittat på piratstreamad sport, och att så mycket som en tredjedel gör det ofta.

– Om vi inte är försiktiga kommer vi ha en generation som anser att piratstreamad sport är en norm. Det är en betydande utmaning inte bara för oss med rättigheterna, utan för hela branschen från sponsorer till idrottsmän och biljettköpare, säger Nick Keller, vd för Sports Industry Group till the Guardian.

Studien kommer efter att Premier League under våren försökt stävja problemen med piratstreams.

Facebook jobbar mot kopierat material

Facebook kommer låta skaparna av en video tjäna pengar på den, även om den sänds otillåtet i andra kanaler. På liknande sätt som YouTube, där varje video har ett ID, kommer man att identifiera otillåtna videos och ge originalskaparen intäkten från alla adds.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.