Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nordlind tar över MTG TV

Publicerad: 28 september 2012, 11:29

Joachim Nordlind.

Foto: Ulf Berglund/TV3.

Anna Settman sa nej. Nu har MTG TV hittat en permanent lösning efter Manfred Aronsson som lämnade bolaget i våras. Joachim Nordlind, som varit tf vd, har utnämnts till vd permanent för MTG:s fri-TV-verksamhet i Sverige, det vill säga TV3, TV6, TV8 och TV10 med tillhörande playkanaler på nätet.


Ämnen i artikeln:

Anna SettmanJoachim NordlindMTGMTG TVManfred Aronsson

Resumé har tidigare skrivit att förra Aftonbladet-vd:n Anna Settman uppvaktades av MTG för jobbet, men att hon tackade nej.

Nu blir det i stället Joachim Nordlind, som varit tf vd för MTG TV, som tar över permanent.

– Vi är glada över att kunna göra Joachim Nordlind  till permanent vdför  MTG TV. Joachim har redan inlett en stark utveckling av kanalhuset  under sin tid som tillförordnad vd. Joachim kan både MTG TV och den svenska tv-branschen utan och  innan. Han är en utpräglad lagspelare som kan TV-hantverket och som med  stor passion redan har byggt upp branschens bästa säljorganisation,  säger Modern Times Groups vd och koncernchef Jörgen  Madsen i en kommentar.

Joachim Nordlind har ett förflutet som intäktsdirektör för MTG Media. Han började sin karriär på Modern Times Group 1996 där han  innehavt en rad tjänster inom försäljning, däribland försäljningschef  för TV3 och ZTV samt försäljningsdirektör  för alla fri-TV-kanaler. Mellan 2003 och 2007 arbetade han som  broadcastchef för Aegis Media, som äger mediebyråerna Carat och Vizeum.

– Vi har fått  en bra start på hösten och vår största kanal TV3 tar tittarandelar i  primetime. Den här veckan har vi haft tre program som samlat över en  halv miljon tittare och två säsongsrekord. Dessutom  har vi Sveriges just nu marknadsledande webb-tv-erbjudande. Vi har en  strategi vi arbetar efter som har börjat ge resultat, säger Joachim  Nordlind i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.