Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norén om Expressen: Upphetsad mental förruttnelse

Publicerad: 16 april 2008, 08:55

Aftonbladets förra chefredaktör Anders Gerdin är "förmodligen den vidrigaste av dem alla" och de anställda på Expressen har bara "en upphetsad mental förruttnelse" kvar. Det skriver Lars Norén i sin kommande bok "En dramatikers dagbok".


Dramatikern Lars Norén är arg.

Aftonbladet har läst Lars Noréns kommande "En dramatikers dagbok" och har plockat ut en del godbitar ur den 1 600 sidor tjocka boken som dramatikern skrivit på sedan augusti 2000. Det är många i mediabranschen som får en släng av sleven. Dagens Nyheters skribenter får kritik för bevakningen av Malexander, skriver Aftonbladet, men värst är det för Anders Gerdin som lämnade tidningen i vintras:

"Den vidrigaste av dem alla är förmodligen Aftonbladets chefredaktör" skriver Norén som inte har något till övers för konkurrenten heller:

"Helvetet föreställer jag mig som Expressens nyhetsredaktion, ett antal förråade män och kvinnor som inte har något ansvar och ingen andlilghet kvar, bara en upphetsad mental förruttnelse".

Redan innan boken fått ta emot  någon kritik – och den lär komma – garderar sig författaren och skriver att det är han som är juridiskt ansvarig om Justitiekanslern vill väcka åtal om förtal. Vid en civilprocess anser han emellertid att han och Albert Bonniers förlag borde dela bördan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.