tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norge i Ipad-toppen

Publicerad: 11 oktober 2011, 08:19

Schibsteds VG är bäst i världen på Ipad. I går fick den norska tidningens Ipad-versioner The XMA Cross Media Awards 2011.

Ämnen i artikeln:

SchibstedIpad

Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


Priset delades ut vid en konferens i Wiedn vid World Association of Newspapers i går kväll. Bland finalisterna fanns Sunday Times, Die Welt och Bloomberg News.

Samt norska Verdens Gang och Aftenposten, båda ägda av Schibsted.

En internationell jury bedömde design, innehåll, integrering av innehåll (video, bild, text), navigering och affärsmodell. Endast betalda Ipad-appar fick vara med.
– Jag var glad och stolt att historieberättandet dominerar över tekniska detaljer och designförbättringar. Redaktörer, publicister och formgivare tycks ha satt “storyn” i centrum, säger Mario Garcia, vd för Garcia Media och jurymedlem

Men bäst är VG:s Ipadapp VG+.
– Att vi anses värdiga att vinna priset för bästa Ipad-app i konkurrens med många av världens stora mediehus ser jag som ett tecken på att vi har gjort ett bra jobb hittills. Men vi vet, mer än någon annan, att vi är i en tidig fas och utvecklingen kommer vara enastående framöver. Vår ambition att fortsätta att utveckla oss och få pris av både jurys och publiken, säger Torry Pedersen till Kampanje.

Det gick bra generellt för norrmännen. VGs systertidning Aftenposten placerade sig på en åttondeplats. Inga svenska tidningar fanns med i finalen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev