Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norra Skånes grävare omplaceras – igen

Publicerad: 26 juni 2014, 15:01

Det fortsätter att storma på Norra Skåne. Grävreportern Berit Önell har redan omplacerats en gång. Nu ska hon omplaceras på nytt. Även den avhoppade nyhetschefen Anders Kauranen ska omplaceras. – En ren bestraffning, säger Berit Önell till Kristianstadsbladet.


Ämnen i artikeln:

Mimmi Karlsson BernfalkNorra SkåneBerit Önell

Tidningen rapporterar att journalistklubben kallade till nya förhandlingar på Norra Skåne i måndag. Enligt vad Kristianstadsbladet erfar blev de fackliga företrädarna informerade om att både Berit Önell och Anders Kauranen ska omplaceras.

Resumé har i omgångar rapporterat om bråket på Norra Skåne där Anders Kauranen hoppade av i protest mot att tidningens grävande journalist Berit Önell blev omplacerad.

Tidningens chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk har hela tiden förnekat att det handlar om politiska påtryckningar kopplat till Berit Önells bevakning av Hässleholms kommun.

Nu föreslår man att Berit Önell ska placeras i Östra Göinge och bevaka Örkelljunga, Perstorp och Markaryd samt jobba med vissa specialbilagor.
Berit Önell är ytterst kritisk.

– Det är helt omotiverat annars, de har redan omplacerat mig och det var inget där som inte fungerade, säger Berit Önell.

Hon menar att det hela är en konstruktion för att få bort henne från Hässleholm och gå politikerna till mötes.

Berit Önell befinner sig i Norrland på semester.

– Jag tycker att det är elakt av dem att ta upp förhandlingen under min semester, säger hon till Kristianstadsbladet.

Mimmi Karlsson Bernfalk ger följande kommentar till tidningen.

– Vårt företag sysslar inte med bestraffning eller hämnd.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.