Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norrans ledarskribent får sparken

Publicerad: 21 februari 2011, 14:40

Tidningen Norrans ledarskribent Tobias Ljungvall fick idag sparken från sin tjänst. Upprinnelsen till avskedet är ett bråk mellan Ljungdahl och chefredaktören Anette Novak om en olämplig ledartext.


Ämnen i artikeln:

NorranAnette Novak

Foto: Norran

I december förra året hade tidningen en artikelserie om två kommunala tjänstemän som via sitt privata bolag sålt fastigheter till sin arbetsgivare. I sin ledartext skrev sedan Tobias Ljungvall att han ansåg att det var svårt att fastställa ansvar för lagbrott för tjänstemännen.

Anette Novak, chefredaktör på Norran, ansåg att Ljungvalls uttalande tog udden av tidningens avslöjande samt att det stred mot tidningens nyhetsvinkel och bad således honom att ändra i sin text – vilket han vägrade. Ett vidare samarbete visade sig sedan bli omöjligt och Ljungvall erbjöds sex månadslöner mot att han sa upp sig från tidningen. Ljungvall accepterade dock inte detta och fick då sparken.

– Jag vet inte varför jag har fått sparken, det ska jag få skriftligt på i morgon. Men jag anser inte att det finns lagliga skäl att ge mig sparken. Jag håller på att packa ihop mina saker nu, säger Tobias Ljungvall till Journalisten.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

NorranAnette Novak

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.