Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norrbottens Media gör 11 miljoner förlust

Publicerad: 22 augusti 2016, 06:31

Foto: Colourbox

Både Norrbottens Media och Piteå-Tidningen redovisar storförlust 2015. Haparandabladet är den enda nyhetstidningen i Norrbotten med vinst.


Ämnen i artikeln:

Norrbottens-KurirenNorrbottens MediaNSDNorrköpings Tidningar

Norrbottens Media ägs till 74,7 procent av Norrköpings Tidningar och till 25,3 procent av Piteå-Tidningen. Bolaget ger ut tidningar som NSD, Norrbottens Kuriren, 24Norrbotten och gratistidningarna Extra.

När Norrbottens Media stängde böckerna för 2015 så var det med en omsättning på 318,2 (316,9) miljoner kronor och en rörelseförlust på hela 11 miljoner kronor. Det skriver Affärer i Norr, som har tagit del av bokslutet.

Kostnaderna ha ökat under året, inte minst till följd av att man har tagit över distributionen, vilket har inneburit 12 nya medarbetare och 17 nya miljoner i personalkostnader.
– 2015 var inget bra år, men den långsiktiga lönsamheten ser positiv ut. Det som skedde förra året var att vi gjorde en stor satsning på avgångslösningar med syfte att minska kostnaderna på lång sikt, säger Mats Ehnbom till Affärer i Norr.

Även Piteå-Tidningen gick med förlust 2015. Man hade en omsättning på 92 (97,6) miljoner kronor och ett rörelseresultat på -10,3 miljoner kronor.

Den enda nyhetstidning i Norrbotten som samma år gick med vinst var Haparandabladet. Tvådagarstidningen hade en omsättning på 10,6 (10,5) miljoner kronor och ett rörelseresultat på 1 miljoner kronor på plussidan.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.