Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norrbottens Media satsar i Kiruna

Publicerad: 3 juni 2014, 13:21

Ett nytt mediehus invigs i Kiruna i veckan när Norrbottens Media flyttar in alla sina verksamheter under samma tak och anställer fler journalister och säljare.


Ämnen i artikeln:

Norrbottens Media

NSD och Norbottens-Kurirens sammanlagt fyra reportrar får sällskap av två nya videoreportrar. Ludvig Nilsson blir chef för verksamheten och en ny säljare har anställts vilket innebär en fördubbling av säljstyrkan i Kiruna. Dessutom kommer Norrbottens Medias distributionsbolag att ha en anställd i ett kontor i mediehuset.

– Det är både en redaktionell och kommersiell satsning. Kärnan är den lokala journalistiken. Men vi ska också säkra resultatet och intäkterna. Det finns en efterfrågan på nya sätt att marknadsföra sig, till exempel med digitala skyltar, säger Norbottens mEdias vd Erik Ranängen till Affärer i Norr.

I september kommer en ny omgjord gratistidning som ska komma ut varje vecka i stället för som nu en gång i månaden.  Då startar också de nya lokala tv-sändningarna, en lokal edition av 24Norrbotten.

I Norrbottens Media finns morgontidningarna NSD och Norrbottens Kuriren, tv-kanalen 24Norrbotten, gratistidningarna Extra Luleå, Extra Boden och Extra Malmfälten, produktionsbolaget Teknomedia samt tryckeriet Tryck i Norrbotten. Norrbottens Media är även minoritetsägare i radiokanalen RIX FM. Norrbottens Media AB ingår i koncernen NTM AB

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Norrbottens Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.