Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norrköpings-byrå köper två bevakningsbolag

Publicerad: 23 januari 2013, 07:20

Digitala reklambyrån Solid Publication i Norrköping, tidigare Social Media Support, har köpt upp omvärldsbevakningsbolagen norska Cyberwatcher och dess svenska dotterbolag Updatum.


– Vi är väldigt nöjda med uppköpet. Solid Publication har stora  internationella planer och ambitioner inom sociala medier, med  omvärldsbevakning som en viktig del. Cyberwatcher har varit en av de  ledande krafterna inom bevakning på internet, säger Jenny Ohlin  Olausson, vd på Solid Publication i Sverige i en kommentar.

Solid  Publication utvecklar och säljer webbaserade lösningar som gör att man  styra och analysera företags aktiviteter tvärs över de olika kanalerna i  sociala medier.

Cyberwatcher täcker i sin tur 40 000 nyhetskällor på 50 språk i 180 länder.

–  Uppköpet innebär en helt ny möjlighet för en internationell satsning. I  ett tätt samarbete ska vi bli bäst på sociala medier, säger Jenny Ohlin  Olausson i en kommentar.

Updatums vd, Helge Gjerstrad, menar att  bolaget redan är en partner och leverantör till de allra flesta  övervakningsbyråerna i Sverige och Finland, men att man nu har chans att  växa ytterligare:

– Nu utvidgas satsningen inom sociala medier och  vi har ambitioner att fortsätta växa på den europeiska marknaden, säger  han i en kommentar.

Sociala Media Support, som byrån hette tidigare blev en del av Solid Publication-koncernen under hösten förra året.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.