Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norrländska lantisar gör succé på Youtube

Publicerad: 16 maj 2016, 14:02

Mag5 Endemol Shine satsar stort på Youtubekanaler, och sedan deras kanal Jokemokk lanserades i april har den redan 30 000 prenumeranter. Det är serien "Nordic Hillbillies" som gör succé med sin norrländska lantishumor.


Endemol Shine är tv- och filmproduktionsbolaget som har verksamhet världen över, och nu väljer de att satsa på Norden genom deras digitala bolag Mag5. Satsningen görs på Youtube där man planerar att lansera flera olika kanaler, och först ut är JokeMokk där humorserien "Nordic Hillbillies" publiceras.

Serien utspelar sig i de norrländska skogarna där duon Leif och Billy spenderar vardagen tillsammans i jaktens och skogsvårdens tecken. De norrländska jägarna spelas av Klas Eriksson och Alfred Svensson, och klippen har redan nått över en miljon visningar.

– Vi är mycket nöjda med genomslaget. Det är fantastiskt att man organiskt kan nå ut till så mycket människor. Vår målsättning är att bygga Sveriges främsta humorkanal på Youtube, säger Magnus Wistam, vd på Mag5, i en kommentar.

Flera kanaler står på tur att publiceras under året, bland annat Legends of Gaming. I väntan på det kan du se på "Nordic Hillbillies":

Louise Lindberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.