Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norska TV2 tystar ner journalist efter Johaug-skandalen

Publicerad: 3 november 2016, 14:48

Therese Johaug

Foto: Wikimedia Commons/Tadeusz Mieczyński

Norska TV2 sätter munkavle på journalisten Ernst Lersveen. Detta sedan han öppet ifrågasatt den officiella versionen av Therese Johaugs positiva dopingprov.


Ämnen i artikeln:

TV2Therese Johaug

Allt sedan Therese Johaugs dopingsskandal först uppdagades har Ernst Lersveen varit den norske journalist som varit hårdast i sina frågor runt skandalerna som skakar norsk längdåkning.

För en tid sedan rattade han TV2:s utfrågning av dopingmisstänkta Therese Johaug när skidstjärnan beviljade ett antal intervjuer förra veckan. På sociala medier fick han då kritik på för att han var för hård i tonen.

Nu har Ernst Lersveen fått en hårtork från sin egen kanal.  Dagbladet skriver att TV2:s ledning förbjudit Lersveen från att uttrycka sina egna åsikter om dopiingskandalerna i norsk längdskidåkning.

– Vi vill att Ernst och andra TV2-journalisters engagemang och kunskap ska komma till uttryck genom journalistiken de bedriver, inte i kommentatorsform. Där har vi redan duktiga människor som Mads och Johan Kaggestad och Randi Gustad, säger TV2-sportens redaktionschef Espen Solbakken till Dagbladet.

Journalisten själv har utåt sett gått med på de nya villkoren:

– Jag står för det jag har sagt. Men om någon tycker att jag ska hålla det fredligt, så går jag inte ut i krig, säger 63-åringen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV2Therese Johaug

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.