Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norstedts drar tillbaka Guillou-boken

Publicerad: 7 januari 2014, 10:28

Norstedts förlag har beslutat att dra in Paul Frigyes bok "Höjd över alla misstankar".


Ämnen i artikeln:

Norstedts

– Vi stoppar alla leveranser och återkallar de exemplar som redan har gått ut, säger Peter Karlsson som är bokens förläggare på Norstedts. Vi måste kontrollera de påståendens som gjorts och om det föreligger faktafel så måste de naturligtvis rättas till.

Beslutet kom efter morgonens debatt om boken mellan författaren Paul Frigyes och bokens huvudperson Jan Guillou. I direktsändning tillbakavisade Guillou några av de påståenden som Paul Frigyes framför i sin bok "Höjd över alla misstankar".

Paul Frigyes har arbetat på boken i flera år och Norstedts nappade och ville ge ut boken för ett och ett halvt år sedan.

– Uppenbarligen har, trots grundlig research, det dykt upp tveksamheter i de saker som Paul tagit fram och inte pratat med Jan Guillou om, säger Peter Karlsson.

Uppgifterna om faktafel dök upp i tidningen Expressen i helgen och redan då började de inblandade på Norstedts att fundera över eventuell krishantering. Men av allt att döma var det morgonens direktsändning som ställde saken på sin spets och fick förlaget att återkalla de böcker som redan skickats ut.

– Boken skulle släppas i dag så det finns en risk att några exemplar redan sålts, säger Peter Karlsson.

Hur länge det nu kan dröja innan boken kommer ut, vill förlaget inte spekulera i.

– Det är viktigt att göra det här grundligt så att eventuella fel rättas till, säger Peter Karlsson.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Norstedts

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.