Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Norstedts i krismöte om Guillou-boken

Publicerad: 7 januari 2014, 09:15

Morgonens möte mellan Guillou och Frigyes

Foto: SVT

Norstedts förlag sitter just nu i möte för att avgöra framtiden för Paul Frigyes Guillou-bok.


Journalisten Paul Frigyes fick i morse i SVT försvara sig mot Jan Guillou som hävdar att det finns grava faktafel i boken "Höjd över varje misstanke". Faktafelen, som Guillou påtalat i Expressen i helgen, har nu lett till att Norstedts förlag funderar över bokens framtid.

– Att mitt gamla förlag Norstedts ger ut det här för att fira min 70-årsdag har jag väldigt svårt att förstå. De har dragit in böcker för mindre dumheter än det här, så jag hoppas att de gör det, sa Jan Guillou i Godmorgon Sverige.

De påståenden i boken som Jan Guillou menar är faktafel är bland annat att han skulle ha blivit relegerad från internatskolan Solbacka och aldrig fått några betyg och att hans far och farfar alldrig skulle ha arbetat för franska motståndsrörelsen utan snarast skulle stått på Vichy-regeringens sida under andra världskriget.

Norstedsförlag meddelande i helgen att man undersöker om det finns anledning att göra några justeringar i boken. I dag ska man fatta beslut om bokens framtid.

– Vi kommer att komma med ett uttalande under dagen, säger Karl Thorson PR-ansvarig och projektledare på Norstedts.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.