Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Northzone dementerar börs-planerna för Spotify

Publicerad: 27 april 2015, 11:57

Dementerar uttalanden om Spotifys börsplaner.

Norska Dagens Näringsliv gick ut med nyheten att Northzone bekräftar en börsnotering av Spotify inom 6-12 månader. Men bolaget dementerar uttalandet, och tidningen har ändrat sin artikel.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Det var i fredags som den norska affärstidningen publicerade sin intervju med Tellef Thorleifsson, partner på Northzone, som är storägare i Spotify. I den ursprungliga artikeln bekräftade han att den svenska musiktjänsten är på väg mot en börsnotering inom ett år, och nyheten fick stor spridning.

Men i dag går riskkapitalbolaget ut med en dementi:

"Dagens Näringsliv publicerade felaktiga uppgifter om en planerad notering av Spotify, som var baserade på en inkorrekt tolkning av kommentarer från en Northzone-anställd. Efter diskussioner mellan tidningen och vårt juridiska team har den ursprungliga artikeln ändrats för att reflektera det faktum att ingen i vårt team gav några som helst kommentarer i det här ärendet" säger Northzone.

I den uppdaterade versionen av artikeln skriver Dagens Näringsliv att de "erfar" att Spotify siktar på en börsnotering.  
– Det kan jag inte kommenta. Det är inte jag som avgör det, säger Tellef Thorleifsson till tidningen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.