Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NRJ och SBS fortsätter samarbetet

Publicerad: 12 december 2014, 09:03

Sedan vid årsskiftet i fjol förser SBS Discovery Radio svenska NRJ med reklamförsäljning. MTG Radio anmälde samarbetet till Konkurrensverket men nu kommer alltså SBS Discovery Radio med beskedet att samarbetet fortsätter.


Ämnen i artikeln:

SBSMTGNRJ

Det var i mars 2012 som MTG Radio anmälde samarbetet till Konkurrensverket därför att de ansåg att aktörerna skulle få en dominerande ställning på reklammarknaden. Nu har Konkurrensverket kommit fram till att samarbetet inte är konkurrensbegränsande överlag.

Men i de tio sändningsområdena Blekinge, Västra Småland, Kalmar, Gotland, Halmstad, Norra Bohuslän, Skövde, Dalarna, Hudiksvall och Örnsköldsvik anser Konkurrensverket att SBS och NRJ får en för stark ställning. På tio av NRJ:s 20 licenser öppnas det därför för lokal konkurrens från och med den 15 maj 2015.

– Vi har förståelse för och respekterar Konkurrensverkets resonemang. NRJ har därför åtagit sig att släppa in eventuell sin egen eller andra säljorganisationer som kan tänkas vara intresserade av att sälja radioreklam på de ovan nämnda sändningsområdena. Vi är nöjda med beslutet som innebär ett huvudsakligt erkännande av vårt samarbete och vi är glada över att kunna stänga den här historien, säger Staffan Rosell, vd på SBS Discovery Radio, i ett pressmeddelande.

SBS Discovery även i framtiden att ansvara för hela NRJ:s reklamförsäljning nationellt och regionalt på alla radiostationer. Med undantag för de tio licensområdena som nämndes ovan kommer SBS Discovery att ansvara för all lokal reklamförsäljning.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SBSMTGNRJ

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.