Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NSD och Norrbottens-Kuriren slås ihop – nedskärningar följer

Publicerad: 26 augusti 2016, 10:05

Efter Norrbottens Medias miljonförluster – slår ihop redaktionerna som gör dagstidningarna NSD och Norrbottens-Kuriren.


Ämnen i artikeln:

Norrbottens-KurirenNSD

Nyligen berättade Resumé om Norrbottens medias storförlust på 11 miljoner kronor under 2015. Nu står det klart att en lösning på de ekonomiska problemen blir att de två redaktionerna på NSD och Norrbottens-Kuriren slås ihop, enligt TT. En redaktion ska därmed producera båda tidningarna.

Ambitionen är att läsarna inte ska märka någon skillnad, enligt Norrbottens Medias vd Mats Ehnbom. Till exempel kommer ändringen att innebära att inte två team åker på samma jobb och att man gemensamt sköter sporten, presskonferenser, händelsenyheter.
– Vi möter konkurrens från nya aktörer som tar pengar från vår marknad men som inte återinvesterar dem i lokal journalistik. Norska Schibstedt, Google och Facebook är några exempel. Detsamma gäller ju gratistidningarna, säger han till SVT.

Som en följd av hopslagningen kommer "naturliga avgångar" bland de 80 anställda på Norrbottens Media, som Mats Ehnbom uttrycker det. Nedskärningar är med andra ord att vänta, dock finns i dagsläget ingen siffra på hur många det kommer att röra sig om.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Norrbottens-KurirenNSD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.