Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NSD om gårdagens webbtabbe

Publicerad: 4 februari 2015, 08:36

Bild från NSD:s hemsida

Norrländska Socialdemokraten publicerade i går en text där Luleå förklarades som vinnare av CHL-finalmatchen mot Frölunda. Men hockeymatchen gick av stapeln först fem timmar senare.


Artikeln låg ute på tidningens webbsida under eftermiddagen men togs bort efter en stund. I texten presenterades Luleå hockey som vinnare och laget beskrevs som bäst i Europa. En extrabilaga om finalsegern utlovades också. Men matchen hade inte spelats än utan skulle sätta igång först fem timmar senare.

Resumé kontaktade Peter Lindvall, sportchef på Norrlänska Socialdemokraten, under morgonen för att svara på några frågor om publiceringen.

Hur kom det sig att en artikel om matchresultatet publicerades timmar innan matchen avgjorts?
- Vi publicerade aldrig något resultat. Däremot förberedde vi en puff till en E-bilaga som skulle göras under natten vid en eventuell Luleåseger.

Artikeln låg uppe en kort stund innan ni tog bort den – varför då?
- Därför att det inte fanns något innehåll i E-tidningen när puffen av misstag publicerades. Innehållet skulle jobbas fram under natten.

Vad tänker du om att ni fick rätt?
- Inte mer än att det blev en rolig grej i sociala medier under kvällen.

Ni utlovade en åttasidig specialbilaga - är den fortfarande aktuell?
- Ja, den gjordes klar 03.30 i natt men tyvärr har inte tekniken varit med oss. Förhoppningsvis kommer den ut på vår webb så snart som möjligt.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.