Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NTM ger sig in i hotellbranschen

Publicerad: 19 maj 2017, 08:19

NTM Fastigheter tecknar avtal med Sky Hotel Apartments för 28 nyproducerade hotellägenheter.


Ämnen i artikeln:

NTM-koncernenNTM

NTM-koncernens fastighetsdel, NTM Fastigheter, tecknar ett 15-årigt avtal med Sky Hotel Apartments för 28 nyproducerade hotellägenheter i centrala Linköping. Man kommer dessutom att bygga 27 hyreslägenheter och tre kommersiella lokaler i samma fastighet.

– Vi är glada över att ha etablerat detta samarbete med Sky Hotel Apartments för att skapa ett alternativ till både hotell och hyreslägenheter i Linköpings innerstad. Hotellägenheterna kompletterar de traditionella hyreslägenheter som vi också bygger och bidrar till att skapa en dynamisk innerstadsmiljö, säger Jan Eric Johansson, ekonomichef på NTM.

Intäkterna från de nya fastigheterna ska på lång sikt bidra till att finansiera NTM:s medieverksamhet.

– Vi ser en stor möjlighet i att expandera i city med den produkt som vi redan utvecklat i Tornet. Även här kommer hotellägenheterna att vara rymliga, moderna och med fullt kök där våra gäster kan bo en natt, veckor eller månader. Läget på Kungsgatan är mycket attraktivt med närhet till Resecentrum samt allt som innerstaden har att erbjuda. Vi ser det som en stor fördel att vi är med tidigt i byggprocessen tillsammans med NTM för att utveckla ett modernt koncept som ska passa både affärs- och privatresenärer som gästar Linköping, säger Mia Langborg Ziherl, vice vd på Sky Hotel Apartments.

I NTM-koncernen ingår morgontidningarna Norrbottens-Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda, Enköpings-Posten, Upsala Nya Tidning, Västerviks-tidningen, Östgöta Correspondenten, Norrköpings Tidningar, Motala Vadstena Tidning.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

NTM-koncernenNTM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.