Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NTM köper Swepress-tidningar

Publicerad: 18 januari 2018, 09:45

NTM-koncernen köper loss Swepress-koncernens tidningar Vimmerby Tidning, Linköpings-Posten och Norrköpings-Magazinet.


Ämnen i artikeln:

NTMNTM-koncernen

Swepress-koncernen har sin bas i Vimmerby där man även har sin starkaste tidning – Vimmerby Tidning. Nu köps den tillsammans med bland annat gratistidningarna Linköpings-Posten och Norrköpings-Magazinet upp av NTM-koncernen.

– Vi gör detta för att säkerställa tidningarnas långsiktiga utgivning och marknadsposition. Det är en bra lösning för tidningarna och dess personal. NTM och Swepress har en likartad syn på medieutvecklingen och vi känner att Swepress tidningar passar bra in i NTM:s struktur, säger Bengt Ingemarsson, VD i Swepress.

Vimmerby Tidning kommer ut sex dagar i veckan.

– Förvärvet av Swepress tidningsrörelse känns mycket bra. Verksamheten passar väl in i vår struktur av medier och för vårt distributionsbolag och vårt tryckeri i Linköping. Vi ser möjligheter att vidareutveckla och förstärka vår verksamhet i regionen genom köpet och att även stärka den nyförvärvade rörelsen digitalt, säger Lennart Foss, koncernchef i NTM.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

NTMNTM-koncernen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.