Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Nu blockar jag folk väldigt mycket”

Publicerad: 4 oktober 2013, 06:06

Foto: Blanca Sjöstedt.

Radio 1-profilen Cissi Wallin beslutade sig för att sluta Twittra för drygt en månad sedan. Hon kastar nu in handduken. – Jag är väl en jävla drama-queen. Jag behövde lite paus och sen kommer man tillbaka med nya krafter!, säger Cissi Wallin till Expressen. Statsminister Fredrik Reinfeldt uppger dock att han ”vågar vägra Twitter”.


Ämnen i artikeln:

TwitterFredrik ReinfeldtCissi Wallin

”Twitter är en enda stor fest i misstolkningar, övertolkningar och  människor som sitter och mästrar med varandra om vad man ska säga och  inte säga”, så sade Cissi Wallin då hon beslutade sig för att Twittra  efter hela 64 000 Tweets.

Idag konstaterar hon är för självcentrerad för att kunna hålla sig borta från Twitter.

–  Det var fantastiskt skönt på många sätt men jag saknade det, jag tror  jag är för beroende av sociala medier. Men jag har fått perspektiv på  det. Och det är väldigt viktigt, säger Cissi Wallin till Expressen.

Hon  uppger att hennes paus gav henne insikten att det inte går att  ändra människor som hon ogillar, men anser sig ändå ha funnit ett  sätt för att hantera sådana typer.
– Men de får inte vinna, jag får  försöka skapa en annan mentalitet som jag tycker är bra. Jag var  diplomatisk förr. Nu blockar jag folk väldigt mycket, säger hon till  Expressen.

Det finns inget specifikt som får henne att se rött, utan att folk som är allmänt otrevliga eller bara söker konflikt blockeras direkt.

–  Jag är en väldigt känslig person. Och man får nog försöka lära sig att  sluta vara det ibland, tyvärr. Det finns alltid folk som medvetet vill  missförstå, säger Cissi Wallin till Expressen.

Statsminister Fredrik  Reinfeldt höll ett föredrag vid företagsekonomiska institutionen vid  Stockholms universitet under torsdagskvällen. Han talade bland om att inte  försöka hinna med allt i mediebruset, även om det kanske är intressant.
– Jag vågar vägra Twitter, sade Fredrik Reinfeldt.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.