Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu börjar e-bokskriget

Publicerad: 10 februari 2010, 09:04

Som första svenska bokhandel introducerar Bokus och Nortedts en läsplatta laddad med e-böcker. Totalt sju böcker ingår. Sedan tidigare är det allmänt känt att Bonniers är på gång med ett liknande erbjudande. Därmed är läsplattekriget igång på allvar i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Bokus

CyBook Opus.

Enligt Mats Fagerström, affärsområdschef på Bokus, har man redan 1 800 e-böcker i sitt sortiment, men fram tills nu letat efter en läsplatta som motsvarar företagets krav. Valet föll slutligen på Cybook Opus och iriver Story.
Nu menar insatta källor till Resumé att detta är startskottet för ett läsplattekrig:
– Bokus blev först ut, men det är ju en tyst sanning inom förlagsvärlden att Bonniers utvecklar något liknande erbjudande och vill koppla både tidningar och böcker till det hela. Så nu är verkligen läsplattekriget i full gång.

I erbjudandet ingår totalt sju böcker: bland annat Thomas Bodströms Idealisten, Johan Klings Människor helt utan betydelse och Johanna Lindbäcks Tänk om det där är jag. Författarna kommer själva att vara engagerade i lanseringen, enligt pressmeddelandet:

Enligt Erik Liedberg, marknadsdirektör på Norstedst förlagsgrupp, ser man redan ett växande intresse för e-böcker.
Ett paket med läsplattan och de sju böckerna landar på 2 895 kronor.  Enligt pressmeddelandet är totala värdet för e-bokläsare samt e-böcker 3 830 kronor. Cybook Opus tillverkas av Bookeen och iriver Story tillverkas av just iriver.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Bokus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.