Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu får man bli kär på MTG

Publicerad: 14 februari 2013, 10:34

Kärleken tillåts numera spira på MTG.

Foto: Jonas Eltes. (OBS! Montage)

Jan Stenbeck ville inte se några romanser mellan medarbetarna. Sedan starten hade MTG en strikt policy som uttryckligen förbjöd förhållanden mellan kollegor. Men det är nu slopat. – Det finns ingen policy för hur folk får bli kära i varandra, säger kommunikationschefen Per Lorentz.


MTG:s policy har varit känd i mediebranschen sedan länge. I Resumé år 2004 kommenterade Bert Willborg, som arbetade nära Jan Stenbeck under många år, företeelsen:
– Vår policy är en av de mest kända i företagsvärlden. De anställda får helt enkelt inte inleda förhållanden med varandra, framför allt gäller det cheferna. Stenbecks inställning var att kärleksrelationer på arbetet inte är hälsosamt.  

Han berättade vidare att policyn aldrig hade vållat några konflikter.
– Våra anställda är införstådda med den och beredda att ta konsekvenserna: Att välja kärleken före arbetet, sa Willborg.

Men i dag är det andra toner i skällan. Kommunikationschefen Per Lorentz förnekar till SvD att någon regel som förbjuder kollegiala romanser existerar. Till Resumé säger han:
– Det finns ingen policy för hur folk får bli kära i varandra. Det vore konstigt och svårt att upprätthålla. Däremot finns det, liksom på alla företag, situationer som inte är jättelämpliga. Men det får man hantera från fall till fall, säger han.  

Så var kommer uppgiften ifrån?
– Jag vet inte var den kommer ifrån. Det finns en mytologisering kring bolaget, precis som med alla andra bolag. Men jag kan bara ta ställning till hur det ser ut nu, och så länge jag har arbetat på MTG.

Så nu går det bra att bli kär på MTG?
– Det går alldeles utmärkt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.