Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu flyttar han hem

Publicerad: 30 november 2011, 12:55

Lasse Bengtsson flyttar hem till Sverige.

För drygt ett år sedan sedan lämnade Lasse Bengtsson TV4 för att bli informationssamordnare i Afghanistan. Nu flyttar han hem.


Rutinerade TV4-journalisten och nyhetsankaret Lasse Bengtsson lämnade TV4 2010 för att istället bli informationssamordnare för Svenska informationskommittén i Kabul. När han lämnade kanalen skrev han på ett frivilligt uppsägningsavtal och fick ett avgångsvederlag i miljonklassen.

Nu står det klart att han lämnar Afghanistan och återvänder till Sverige.

I en intervju med Journalisten säger Lasse Bengtsson att han kommer att fortsätta arbeta för Svenska Afghanistankomittén i Sverige.

– Men det är inte uteslutet att jag går tillbaka till journalistiken i framtiden, säger han till tidningen.

Han fortsätter:

– Åtminstone om journalistik fortsätter att vara journalistik, vilket jag tycker att det ibland inte är. Alltför ofta händer det att medier och journalister blir uppknutna av alltför många intressen, främst ekonomiska. Medierna är hårt pressade och då finns det en risk att journalister dras in i sammanhang där de inte ska förekomma och göra saker de inte ska göra. Jag hoppas att medierna förblir självständiga. Det är nödvändigt för ett fungerande samhälle.

Lasse Bengtsson kommer att vara kvar i Afghanistan i ytterligare några månader. Svenska Afghanistankommittén letar just nu en ersättare.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.