Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Nu har vi fienden inom oss”

Publicerad: 31 maj 2012, 09:15

Bengt Magnusson och Anna Lindmarker är upprörda.

Foto: Resumé.

Bråket fortsätter rasa mellan TV4-ledningen och övriga verksamheten. Denna gång går nyhetsankaret Bengt Magnusson och kollega Anna Lindmarker till hård attack mot ledningen på Nyhetsbolaget: – Nu har vi fienden inom oss, säger Bengt Magnusson.


Ämnen i artikeln:

Bengt Magnusson

Bråket mellan ledningen och personalen rör försämrade arbetsvillkor. TV4 ska spara 50 miljoner kronor under två och har infört det så kallade etermedieavtalet, vilket innebär att personal som är 40 år eller över exempelvis går miste om den så kallade gubbveckan – en sjätte semestervecka.

Resume.se har i omgångar beskrivit hårda tongångar mellan Ann Johansson, ordförande för fackklubben på TV4 och Nyhetsbolaget, och TV4:s chefsförhandlare Magnus Janson. Ann Johansson har bland annat dragit slutsatsen att TV4 har mörkt avsikten med Nyhetsbolaget.  Magnus Janson har i sin tur meddelat att man inte längre vill förhandla i media, utan på: "hemmaplan".

Nyhetsankaret Bengt Magnusson ger nu eldunderstöd i Expressen. Han säger bland annat att:

– Nu har vi fienden inom oss.

Han hävdar också att stämningen bland medarbetarna är minst sagt dålig:

– Tidigare var vi ett sammansvetsat gäng, då räknar jag även in de tidigare cheferna. Vi strävade efter samma mål. Nu sitter vi på golvet plötsligt med rätt många motståndare även inom huset. Det är för mig efter 22 år på arbetsplatsen en helt ny situation, säger Bengt Magnusson till Expressen.

Anna Lindmarker är också upprörd.

Hon menar att när man gick över till Nyhetsbolaget och TV4 News skedde det viss skepsis, men ändå en hel del entusiasm. Idag är situationen den omvända:

– Hela tiden försämras villkoren, säger Anna Lindmarker till Expressen.

Facket och ledningen träffas för att förhandla den 4 juni.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bengt Magnusson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.