Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu jagar Radiotjänst datorägare

Publicerad: 27 februari 2013, 08:56

Radiotjänsts reklam.

När SVT började direktsända sina kanaler på nätet började tv-avgiften omfatta datorer och surfplattor. Nu har Radiotjänst börjat ringa dator- och surfplatteägare, enligt Computer Sweden.


Ämnen i artikeln:

SVTRadiotjänst

Tidningen Computer Sweden rapporterar nu att Radiotjänst har börjat fråga personer som inte betalar tv-avgift om de har en dator eller surfplatta. En uppgiftlämnare säger sig ha blivit uppringd och fått frågan, vilket skulle innebära ett utgift på 150 kronor i månaden.  

Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson bekräftar att fler enheter nu är avgiftsbelagda.  
– Det handlar inte om att vi ska jaga personer med datorer. Men det har blivit så att fler manicker har blivit avgiftspliktiga. I dagligt tal kanske man uppfattar det som att vi jagar folk, men det vi gör är att föra en dialog om deras eventuella tv-innehav, säger han till Computer Sweden.  

Bakgrunden är att SVT nyligen började direktsända sina kanaler i SVT Play. Sedan 2007 är lagen om tv-avgift teknikneutral, och Radiotjänst har länge varit beredda på att ta ut avgift för annat än tv-apparater.  
– Vi har börjat lite försiktigt nu, och de personer som vi kontaktar uppger oftast om de har någon utrustning, säger Carl-Gustav Johansson till CS.

Företag kan dock slippa betala tv-avgift för sina datorer genom att "plombera" dem. Ett sådant exempel är att be internetleverantören blockera sändningarna.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTRadiotjänst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.