Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu kan han leva på Värvet

Publicerad: 22 april 2013, 21:13

Kristoffer Triumf.

Foto: Pressbild.

För ett år sedan saknade Kristoffer Triumf sponsorer till sin då nystartade podcast Värvet. Han gick back på att köpa nötter och mackor till gästerna och betala deras taxifärder. Succén har förändrat premisserna – numera kan han leva på sitt drömprojekt. – När det går bra tjänar jag som en som en vanlig tjänsteman, typ, säger Kristoffer Triumf till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Kristoffer TriumfVärvet

Resumé gjorde en längre intervju med Kristoffer Triumf för ganska exakt ett år sedan. Då hade han nyligen dragit igång podcasten Värvet från ateljén i sitt radhus i Vällingby.

Det var hans drömprojekt, men det fanns ingen som helst ekonomi i det.

Inte då – men nu.

– Ja,  det ser ju lite bättre ut. Idag har jag sponsorer och kan, om än  blygsamt, betala för klippning och sådär. Just nu sponsrar Suzuki och  efter det kommer en annan sponsor, Akademikernas a-kassa, tillbaka.

– Jag har en känsla av att det gått väldigt mycket bättre än jag någonsin vågat tro.

– Jag  har haft uppdrag på Mexiko och FLX, men just nu lever jag på intäkterna  från Värvet. Jag jobbar dessutom med en annan podcast som min vän Nille  af Ekenstam programleder, Spånarna, där vi letar efter en riktigt orädd  annonsör som vill testa att synas på ett helt nytt sätt. Och så är det  lite moderator- och konsultuppdrag och sånt utöver det. Jag får tiden  att gå.

Beskriv känslan att kunna leva på ditt drömprojekt!
– Ja, alltså, det är ju fantastiskt. Jag har kanske berättat det förut men  när jag typ första dagen kollade antalet nedladdningar och det var 104  så blev jag typ stum för det var så coolt. Idag är den siffran typ 5 000  000 fördelade på 60 avsnitt, men nej - jag hade inte räknat med det  här. Så jag är väldigt glad för det, och alla andra fina effekter Värvet  har haft.

Ge exempel på fler effekter.
– Att folk berömmer mig på stan, att de vill att jag ska komma och prata  med dem eller att de vill ge mig nya byxor eller sin nya bok. Såna  saker.Kristoffer Triumf tjänar nu så bra på Värvet att det räcker som försörjning.

– Även om jag inte äter belugakaviar till lunch, säger han.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kristoffer TriumfVärvet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.