Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu kan teckengränsen förlängas på Twitter

Publicerad: 1 oktober 2015, 06:42

NU kan kortisarna bli längre.

Snart kan twitterinläggen bli längre, Schibsted senarelägger papperstidningens död och Zytomierskas kroppshån i TV4 anmäls till Granskningsnämnden. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Twitter kan släppa teckengräns ...
Snart kan Twitter-användare få skriva längre än de klassiska 140 tecken. Mikrobloggen överväger nämligen att höja gränsen, vilket i så fall skulle utmana en av de mest grundläggande funktionerna, enligt Wall Street Journal som hänvisar till anonyma källor. "140 Plus" heter ett projekt som grundaren Jack Dorsey leder som utvärderar möjligheterna att utöka den nuvarande teckenbegränsningen. Twitter har avböjt att kommentera uppgifterna.

... och får en permanent vd
Jack Dorsey blir nu permanent vd för mikrobloggen, skriver Recode. Detta efter att han hoppat in som tillfällig vd i juni efter att den tidigare, Dick Costolo, fick lämna. Vid sidan av twitterjobbet är han även vd för betaltjänsten Square – även det ett bolag han har varit med och startat.

Schibsted: Papperstidningens död längre fram än vad vi tidigare trott
Under gårdagens samlades flera av Sveriges största mediehuschefer på Dagens Industris konferens Di Media. Där svarade Schibsteds koncernchef Raoul Grünthal på frågan om vad han tror om papperstidningens framtid:
– Papperstidningen är inte en viktig del av vår strategi längre, men det är fortfarande en viktig intäktsdel i Aftonbladet. Så länge papperstidningen bidrar till Aftonbladets lönsamhet så kommer vi ha kvar den. När den inte längre gör det – då lägger vi ner den.
Di: Men du måste väl ha en prognos?
– Jag har en prognos, men kan inte avslöja exakt vad den är. Jag kan säga att det ligger lite längre fram i tiden än vad det gjorde för ett år sedan.

Zytomierskas kroppshån i TV4 anmäls
Det var i förra veckan som bloggaren Katrin Zytomierska hånat radioprofilen Stina Wollters kropp, som hade visats i en video i "Malou efter tio". Zytomierska skrattade åt klippen och sa att hon tyckte att överviktiga är lata och fula. Nu har programmet anmälts till Granskningsnämndenav sex tittare som kallar inslaget "diskriminerande", "kränkande" och "förtryck".
– Malou har redan kommenterat det hela och bett om ursäkt för Stina Wollters bilder. Vi har inget mer att tillägga men kommer givetvis att svara på Granskningsnämndens frågor, skriver TV4:s presschef i ett mejl till Nöjesbladet.

Nu inför Facebook profilvideo
Snart kan du byta ut profilbilden på ditt Facebook-konto – mot en rörlig sådan. Det är en av företagets nya funktioner som meddelades i går i ett pressmeddelande. En av de andra funktionerna innebär att profilbilden kan bytas ut under en begränsad tid.

Linderborgs replik på Suhonens karaktärsmord
I början på veckan blossade ett bråk upp mellan Aftonbladets Åsa Linderborg och Daniel Suhonen, där den förstnämnda menade att Suhonen och Håkan Juholt svek henne rejält på Bokmässan. Under tisdagen skrev Suhonen en rejäl replik i Expressen Kultur – som Linderborg nu besvarat under rubriken "Vänstermän utan fotfäste".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.