Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu kommer "Big brother" för gamers

Publicerad: 28 april 2017, 08:44

Esport växer så det knakar. Därför har storsatsningen "Gamerz" tagit fram. Det är en fullskalig tv-produktion med ett team om över 40 personer, men helt utan traditionell distribution.


Ämnen i artikeln:

Post

Gamerz sänds via 26 kameror live på Youtube, Twitch, Viafree, Ginx, Znipe och Facebook. Programmet testar om det går att ta fram ett internationellt storlag i spelet CS:GO på bara tre veckor. Allt utspelar sig i ett specialbyggt hus utanför Sigtuna och har premiär den 1 maj.

Förutsättningar finns – nu börjar resan för att skapa nästa CS:GO-lag av internationell klass, från ett blankt papper. Under tre fullspäckade veckor kommer tolv talangfulla spelare kämpa sida vid sida. Den kända kommentatorn Semmler är programledare och deltagarna delas in i två lag som bor tillsammans i det specialbyggda Gamerz House utanför Stockholm.

Tittarna kommer talangernas utveckling när de drillas hårt av coacherna INS och SpawN och när de spelar matcher mot varandra. Alla tittare möjlighet att ta över någons plats i huset. Men det är bara de skickligaste CS:GO-talangerna som får hålla sig kvar. I slutändan kommer fem lyckliga vinnare av finalen erbjudas ett proffskontrakt och en plats i det nystartade Gamerz-laget.

– Gamerz är förmodligen den största satsningen någonsin när det gäller att skapa ett nytt storlag i CS:GO. Att få vara med och ge unga talanger en sådan här chans känns såklart fantastiskt. En sådan här möjlighet kunde man knappt drömma under min tid som proffs. Men det gäller verkligen för spelarna att ta chansen, för de närmaste veckorna kommer att bli riktigt tuffa. Förutsättningarna att utvecklas till en toppspelare är optimala och kraven kommer vara därefter, säger Gamerz-coachen och f.d. CS-proffset Abdisamad "SpawN" Mohamed i ett pressmedelande.

Det nybyggda Gamerz House är rustat med allt som en professionell CS:GO-spelare kan behöva. Men allt är inte handlar inte om datorspel....

Under tiden i huset kommer de tolv talangerna utmanas på flera sätt för att växa som människor och som lag. Det kan handla om både den mentala biten som den fysiska – allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Gamerz produceras av ett team erfarna personer från tv-branschen med över fyrtio personer inblandade.

– Gamerz är det bästa av två världar: Tv-världens storskalighet och förmåga att underhålla möter gamingvärldens kultur och krav på interaktivitet. Vad som är både kul och utmanande är att försöka kombinera den seriösa satsningen som det innebär att skapa ett proffslag med kravet på erbjuda underhållning för dagens medvetna publik, säger Robert Jönsson, Exekutiv Producent för Gamerz i en kommentar.

Utöver de dagliga liveprogrammen görs ett större antal virala inslag med den flygande reportern Swebliss, lägg där till ett stort antal hemliga gäster. Gamerz produceras av Gamingzone Entertainment, ett nystartat underhållningsbolag inom esport. Metro är mediepartner.

Arbetsgrupp
Patrik Ronström, kommunikationskonsult, Times Infinity
Viktor Bolin, strateg, POST STHLM
Joakim Ohlsson, PR-kreatör, POST STHLM
Hugo Wittorf, planner, POST STHLM
Josefin Pihl, junior PR-konsult, POST STHLM

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Post

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.