Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu lanseras ”Netflix för manga” – Skellefteåbolag bakom appen

Publicerad: 17 april 2020, 17:12

Så ser Mangamos app ut, som designats och utvecklats av svenska North Kingdom.

Foto: Press

Mangamo vill flytta in mangaserier i våra mobiler. Bakom appen står Skellefteågrundade North Kingdom.

Ämnen i artikeln:

North Kingdom

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Den nya tjänsten Mangamo beskriver sig som den första globala digitala tjänsten helt fokuserad på manga. Upplägget påminner om Netflix – användaren betalar en fast, månatlig avgift och får sedan tillgång till obegränsat innehåll. 

Bakom tjänsten står bland andra Buddy Marini, tidigare spelutvecklare på Supercell samt vd för streamingstjänsten Hulu i Japan. 

Planerna är stora. Just nu har Mangamo knutit till sig 11 samarbetspartners och får därmed tillgång till flera hundra titlar. Under de kommande tre månaderna ska över 300 titlar och 1000 volymer av manga lanseras. 

Tjänsten rullas nu ut globalt via mobiler och surfplattor, genom en app som utvecklats och designats av svenska North Kingdom, den mångfaldigt prisbelönta byrån som sedan några år är en del av byrånätverket The North Alliance. 

– Vi är väldigt stolta över att samarbeta med Mangamo. Manga-branschen är otroligt kreativ och det är spännande att få vara en del av att göra det tillgängligt för hela världen och nästkommande generationer i ett snabbt expanderande digitalt universum, säger David Erikson, chief creative officer på North Kingdom i ett pressmeddelande.  

Tajmingen för lanseringen verkar inte kunna ha varit bättre. 

”I dessa tider av social distansering har konsumtionen av digitalt content ökat rejält. Till exempel har serietittandet och filmtittandet ökat 65% respektive 70% på streamingtjänsten HBO Now”, skriver North Kingdom i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev