Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu styckar KIT upp bolaget

Publicerad: 18 juni 2018, 16:26

Peder Bonnier.

Foto: Pressbild.

KIT bildar ett eget bolag för teknikplattformen Story Engine, där vd är Peder Bonnier. Ny vd för KIT:s mediebolag blir Linda Öhrn Lernström.


Ämnen i artikeln:

KITPeder BonnierLinda Öhrn Lernström

Story Engine är en storytelling-plattform som ska säljas till företagskunder och som lanserades så sent som i slutet av april i år. Bakgrunden till att Story Engine nu knoppas av är att "fortsätta utveckla verksamheterna efter deras respektive behov". Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Peder Bonnier, en av KIT:s grundare "upplevs en mycket kraftig tillväxt" för Story Engine.

– Vi ser att Story Engine har stor kommersiell potential med såväl svenska som internationella kunder och partners som The Times i England. Samtidigt ser vi att mediabolaget, med sin starka journalistik och gedigna innehållsaffär där KIT Creative Studio snabbt etablerat sig som en auktoritet på social marknadsföring och kvalitetsinnehåll, kan stå på helt egna ben, säger han i pressmeddelandet.

Linda Öhrn Lernström, som nu blir vd för mediebolaget, kommer närmast från rollen som Head of Creative Studio på KIT. Hon har dessförinnan varit med och byggt upp featureavdelningen på bolaget.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att kliva upp som vd efter Peder och fortsätta utveckla KIT och ser, tillsammans med vårt kompetenta team, stora möjligheter i den fortsatta utvecklingen av KIT.

Sedan KIT grundades 2014 har bolaget hittills tagit in omkring 70 miljoner kronor i riskkapital. Från starten fram till 2016 redovisade KIT ackumulerade förluster på 60 miljoner kronor.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.