torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu vänder det

Publicerad: 30 september 2009, 06:21

Nu har första tecknet kommit på att medieindustrin är på väg att vända. USA Todays ägare Gennett flaggade i går för att deras resultat för tredje kvartalet blir bättre än väntat. Aktien steg med 18 procent.


Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


När nyheten kablades ut steg priserna på alla amerikanska börsnoterade tidningar som raketer. Lokaltidningskoncernen Lee Enterprise sköt iväg med 48 procent.
Det som triggade börsyran var en förhandsjustering från Gennett, som äger USA:s största dagstidning USA Today, om det tredje kvartalsresultatet.

Enligt de nya bedömningarna kommer mediebolaget tjäna cirka 100 miljoner dollar det tredje kvartalet vilket är cirka 30 procent mer än vad analytiker på Wall Street trott.

Men det är för tidigt att andas ut för medieindustrin.

Den huvudsakliga förklaringen till Gannetts vinst är brutala nedskärningar och pressade tryckkostnader. Intäkterna förväntas falla med 19 procent jämfört med samma kvartal förra året vilket till och med är mer än vad analytiker befarat.

– Allt vi hör och läser indikerar att många annonsörer är på väg tillbaka. Det handlar bara om tid innan annonserna har en positiv inverkan på intäktssiffrorna, säger John Miller, representant för ägarna, till Wall Street Journal.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev