Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nu vill hon att gaget mångdubblas

Publicerad: 17 september 2009, 07:14

Anna Anka, en av deltagarna i TV3:s Svenska Hollywoodfruar, kastar sig nu själv in i debatten om vilken bild av kvinnor som serien förmedlar. Samtidigt har hon redan börjat förhandla inför en ny säsong. Och då vill hon ha mångdubbel betalt.


Ämnen i artikeln:

Svenska HollywoodfruarTV3Anna Anka

Det är på debattsajten Newsmill som Anna Anka försöker sätta in både sig själv som person, sitt agerande och deltagande i serien i en större social kontext.

Hon argumenterar bland annat utifrån jantelagens fördömanden, som hon anser är den måttstock som andra svenska kvinnor mäter henne med.
Som social förklaring till hennes egna livsval beskriver hon bland annat en uppväxt hos styvföräldrar utan nära relationer.

Men det handlar knappast om någon avbön från Anna Ankas sida.
Hon är väl medveten om sitt marknadsvärde och vad hon förväntas att leverera:
”För självklart förhandlade jag till mig ett bra arvode för att ställa upp i "Lyxfruar". Inte för att jag är girig, för det är jag inte, utan för att min tid är dyrbar.”

Och hon har redan börjat förhandla inför nästa säsong.
”Men även om det är roligt att det pratas om mig i Sverige och jag är glad att kunna underhålla svenska folket har det här ändå tagit på krafterna, så ska jag ställa upp ytterligare än säsong ska mitt gage mångdubblas.”

Queerteoretiker må bäva, för när det kommer till själva grundfrågan – manligt vs kvinnligt – understryker hon noga att hon föredrar det amerikanska genusperspektivet.

Hon kastar in ett par vedstockar i debattbrasan med formuleringar som:

”Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?”

Anna Anka vill att gaget mångdubblas till nästa säsong. Foto: TV3

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.