Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nuder till attack mot Silberstein

Publicerad: 21 mars 2013, 08:57

Pär Nuder och Margit Silberstein.

Foto: Martin Wikart och Johannes Helje.

Pär Nuder pekas ut som nyckelfigur bakom tillsättandet av Håkan Juholt i boken "En marsch mot avgrunden". Nu totalsågar han uppgifterna i en DN-artikel.

Ämnen i artikeln:

Margit SilbersteinPär Nuder

FT

Fredrik Thambert


Det är SVT:s journalist och politiska kommentator Margit Silberstein som har skrivit boken tillsammans med statsvetaren Tommy Möller.  
"Frågan är vad som är värst – den låga nivån på journalistiken eller den ovetenskapliga "forskningen". Men eftersom författarna har bestämt sig för att göra mig till en av bokens huvudpersoner kan jag inte bara vifta bort den. När jag får läsa saker om mig själv som aldrig har hänt, vilda spekulationer som blir till grova anklagelser, blir jag bekymrad" skriver Pär Nuder i DN.

Boken har blivit föremål för mycket skriverier. Framför allt eftersom den pekar ut Pär Nuder som en centralgestalt i avsättandet av Mona Sahlin och tillsättandet av Håkan Juholt som ny partiledare för Socialdemokraterna.  
"Precis som i en thriller ska de skapa sin gärningsman, någon ondsint varelse som står i kulisserna med vässad kniv och bär skulden till allt som händer. I deras story är denne någon jag. Och det är min påstådda nyckelroll som är nyhetskroken i lanseringen. Problemet är att historien inte är sann" dundrar Nuder.  

Han återger en lunch med de båda författarna i somras, där han inte fick möjligheten kommentera några av de påståenden som sedan återges i boken.  
"Det var en ganska allmän diskussion, ingen djupdykning i detaljer och datum. Jag begärde inte att få tala off the record och de konfronterade mig inte med något anmärkningsvärt. Sen dess har jag inte hört ett ljud från dem".

Pär Nuder avslutar sin text med en raljant vrålsmocka:
"Häromdagen läste jag på Twitter att ett nytt rykte börjar spridas om mig. För att förekomma fler böcker av Möller och Silbersteins kaliber, nya klavertramp i de anonyma källornas kvicksand, vill jag därför redan nu med kraft dementera: Nej, det var inte jag som avsatte påve Benedictus XIV. Inte heller tillsatte jag Franciskus".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev