Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nunstedt räds inte stämning

Publicerad: 10 oktober 2012, 12:48

Camilla Henemark har skrivit självbiografin "Adjö till det ljuva livet" tillsammans med Carina Nunstedt

Foto: Pressbild och Björn Elgstrand.

Camilla Henemarks skandalomsusade självbiografi "Adjö det ljuva livet" har varit det stora samtalsämnet i många av de stora tidningarna i dag. Books and Dreams chefredaktör Carina Nunstedt har skrivit boken tillsammans med Camilla Henemark. Hon är inte orolig för att namnpubliceringen av artistens sexpartners ska leda till stämning.


Ämnen i artikeln:

Carina NunstedtCamilla HenemarkForum

I dag har Aftonbladet, DN och Expressen gett Camilla Henemark och hennes kommande självbiografi "Adjö det ljuva livet" stort utrymme.

I boken, som ges ut av Forum förlag under nästa vecka, hänger Camilla Henemark ut flera kända svenska män som hon haft sex med. Books and Dreams chefredaktör Carina Nunstedt har skrivit boken tillsammans med Camilla Henemark. Hon ser ingen risk att förlaget kommer att bli stämda.

– Förlagets jurist har gått igenom hela boken noga, så jag är inte orolig, säger Carina Nunstedt till Resumé

Varför gav du dig in i projektet?

– Jag fick frågan från förlaget. Camilla har en helt exceptionell livshistoria och att få berätta just annorlunda livshistorier är det som driver mig som journalist och skribent.

Det här känns ganska apart från det du gjort tidigare, hur ser du på det?

– Det är alltid roligt att överraska, både sig själv och andra. Jag har aldrig varit den som sitter still i båten. Att få skriva i det längre formatet, i detta fall en omtalad persons biografi är en stor utmaning – ett enormt spännande projekt. Camilla är en person som överraskar på alla plan, hon har levt ett hisnande liv och jag blev nyfiken på att förstå vad som har drivit henne, hur hon hamnat i både de mest glittriga och de svartaste av världar i samhället. Hon berör uppenbarligen väldigt många.

För två år sedan figurerade Camilla Henemark i den skandalomsusade biografin "Den motvillige monarken". I boken beskrivs hennes påstådda sexuella relation med Kung Carl XVI Gustaf. Boken skapade en etisk debatt, dementier från kungahuset och månader av skriverier i pressen.

Camilla Henemarks självbiografi har från första början fått spaltmeter efter spaltmeter i tidningarna. Tidningstexterna har i huvudsak berättat om bokens explicita sexuella innehåll där flera kända svenska män hängs ut med namn.

Enligt Carina Nunstedt har förlaget och författarna gjort nogranna överväganden innan boken gick ut i tryck.

– Vi har resonerat noga. Det handlar till största delen om händelser som utspelar sig för länge sedan, över 10 år sedan. Händelser som varit viktiga att ha med för att visa på ytterligheterna i Camillas liv.

Hur tror du att boken påverkar ditt varumärke?

– Jag har bara fått positiv respons hittills och grubblar inte så mycket över sådant. Jag är väldigt stolt över att ha fått skriva boken tillsammans med Camilla och hoppas att många kommer läsa och beröras av hennes livshistoria i sin helhet, säger Carina Nunstedt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.