Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny app guidar genom Stockholms bästa berättelser

Publicerad: 13 april 2017, 07:27

Viggo Cavling lanserar audioguide-appen "Magiska platser" som ska erbjuda lyssnarna berättelser bakom Stockholms kända och okända platser.


Ämnen i artikeln:

Viggo CavlingStockholm

Magiska platser är en GPS-styrd app som erbjuder lyssnarna berättelser om Stockholms historia. Berättare i appen är personer som på något sätt är kopplade till platsen de berättar om. Dick Harrison ligger berättare exempelvis om ett antal historiska byggnader och platser.

– Dick Harrison fick lära upp prins Daniel i svensk historia när han träffade kronprinsessan Victoria. I appen står han för ett 30-tal berättelser men har sån kunskap att han skulle kunna berätta om tusen olika platser. Utöver de rent historiska berättelserna om Astrid Lindgren och Hjalmar Söderberg har vi även mer oväntade berättelser, berättar Viggo Cavling som står bakom appen.r Cavling valt att planka Los Angeles-baserade appen Detours reklamfilm, något han uppmanar fler till att göra.

– Har man plankat något sparar man en massa tid och slipper fakturera för onödiga möten. Även om vår app liknar Detour är den mer fokuserad på kända händelser och platser, deras tjänst är mycket mer anonym.

Idén till appen kom till Cavling under en Hyper Island-utbildning för sju år sedan där de pratade om att arbete transmedialt. Sedan dess har idén marinerat för att nu landa i slutprodukt.

– Jag insåg direkt att det här var något för mig, avslutar han.

Utöver Dick Harrison är några av berättarna Julia Dufvenius, Björn Granath, Denise Rudberg och Hugo Rehnberg.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Viggo CavlingStockholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.