Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny blogg om onlinevideo

Publicerad: 8 mars 2017, 09:28

Nathanel Goldman.

Nathanel Goldman driver bolaget Adflix (tidigare Nanushka Television) som sysslar med videoproduktion. Nu börjar han blogga om rörligt innehåll på nätet hos Resumé.


Ämnen i artikeln:

Nanushka TelevisionContent MarketingNathanel GoldmanOnlinevideoBloggar

I dag har "Flying Unicorns - Videobloggen" premiär hos Resumé. Personen som står bakom den är Nathanel Goldman.

Berätta lite om dig själv – vad sysslar du med?
– Planen var inte att börja blogga på Resumé. Den första drömmen som barn var egentligen att bli astronaut och resa bland stjärnorna. Och efter gymnasiet ville jag istället himla gärna komma in på Dramatiska Institutet och bli regissör. Jag förvägrades en plats där, och bitterheten blev till revanschlust, så jag startade eget produktionsbolag vid 24 års ålder och året därefter vann jag TV-priset Kristallen för min SVT-serie Modellpojkar och fick ta emot priset i SVTs direktsändning framför 1,5 miljoner tv-tittare. Revanschen var fulländad och mamma var stolt! Puhh!

– Nu driver jag byrån Adflix (f d Nanushka) där jag hjälper reklambyråer och företag att skapa videoinnehåll online och på sociala medier, eller video content som jag kallar det. För det räcker inte bara att berätta en sjujäkla bra historia, man måste skapa strategier och förstå hur man sprider innehållet också. Och därifrån är steget inte långt till att börja blogga på Resume!

Vad kommer du att skriva om?
– Idag vill alla jobba med video content, och alla gör ju det, fast med varierande framgång. Tyvärr hamnar väldigt mycket medieinvesteringar i "the-black-hole-of-content" där innehåll försvinner i den kompakta massan av budskap som ständigt strömmar ut.

– Finns det en best pratice för hur man skapar videoinnehåll online? Räcker det att bara slänga upp sin 30 sekunders tv-reklamfilm på Facebook och hoppas att den flyger? Eller måste man anpassa videos till ett online-tänk? Är korta videos verkligen de som har störst genomslagskraft? Hur fasiken bedömer man ROI när det gäller en video på Instagram? Vilket är de bästa videoinnehållet och reklamfilmerna på nätet just nu? Och vad säger folk i branschen utifrån sina erfarenheter?

Vad är syftet med bloggen?
– Inspirera och engagera! Och filosofera kring hur vi kan få bättre historier och spridning där ute.

För vilka skriver du den?
– För alla historieberättare, på reklambyråer, företag och andra som vill få en dos av de möjligheter som finns till att skapa något nytt och spännande!

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.