Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny chefredaktör på Journalisten

Publicerad: 29 januari 2008, 10:53

Kristian Alm, tidigare chefredaktör på Hallands Nyheter, blir tillförordnad chefredaktör på Journalisten. Enligt en artikel på Journalisten.se ser han inhoppet som en tillfällig lösning.


- Läs mer: Kris på Journalisten

– Jag har blivit ombedd av Journalistförbundets styrelse att avlasta redaktionen i det dagliga arbetet, men också fortsätta det förändringsarbete som rör webben och som redan är påbörjat på redaktionen. Det är viktigt att det inte blir stillastående när Maja (Aase, reds anm) är borta, säger Kristian Alm till Journalisten.se.

Under det senaste året har Journalisten dragits med stora problem internt och det hela kulminerade förra våren när Maja Aase försökte sparka en vikarie. Uppsägningen var felaktig och vikarien fick tillbaka sin tjänst. I samma veva sjukskrev sig Qia Rindevall som ska ha haft svårt att samarbeta med Maja Aase.

Ett par dagar sjukskrev sig även Maja Aase. Situationen blev prekär för förbundet som såg stora problem med den egna tidningen.

– Det har varit en jävla cirkus, sa en uppgiftslämnare till Resume.se i våras.

Maja Aase kom tillbaka i höstas men sjukskrev sig åter för en tid sedan. Nu kommer Kristian Alm in på tidningen som själv skriver att det är ovisst när Maja Aase kommer tillbaka.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.