Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny HR-chef ska genomföra de kraftiga nedskärningarna på Mittmedia

Publicerad: 8 januari 2013, 14:50

Carin Andersson har varit platschef vid bemanningsföretaget Kompetens i Skåne. Nu kommer hon till Mittmedia där hon som HR-chef kommer att ha ansvar för en personalstyrka som ska bantas med 100 redaktionella tjänster.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I december rapporterade Resumé om Mittmedias planer. På tre år kommer koncernen att banta den redaktionella styrkan med 100 tjänster.

– De flesta väntade sig nog ett sparpaket i och med att alla andra mediehus har presenterat sådana. Vi måste helt enkelt bygga en affärsmodell som passar för 20-talet Jag räknar med att det tar cirka tio år att bygga upp en sådan verksamhet, sade Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn till Resumé då.

Nu har koncernen gjort klart med en ny HR-chef i Carin Andersson. Hon kommer senast från Kompetens i Skåne där hon varit platschef sedan starten 2008. Hon har erfarenhet från arbete som personalchef inom flera olika branscher. Bland annat har hon arbetat på Helsingborgs Dagblad.

– MittMedia samordnar och digitaliserar i högt tempo. Helt nya krav kommer att ställas på medarbetarna på våra dagstidningar. Carin Andersson spelar en viktig roll i att stödja och driva den förändringsprocessen tillsammans övriga chefer i koncernledningen”, säger Thomas Peterssohn, vd och koncernchef i Mittmedia i ett pressmeddelande.

Planen är att Carin Andersson ska tillträda sin nya tjänst under första halvan av februari.

– Det känns oerhört spännande, Mittmedia står inför enorma utmaningar och koncernen har en tydlig strategi för framtiden som jag tror på. Flera stora utvecklingsprojekt är redan igång och min förhoppning är att jag snabbt ska kunna sätta mig in i verksamheten och bidra på ett bra sätt”, säger Carin Andersson.

Från och med årsskitet ingår samtliga mediehus i bolaget MittMedia AB, tidigare Dalarnas Tidningar AB. Länstidningen står som enda titel utanför den gemensamma legala strukturen i ett eget bolag.

Företagsmarknadsorganisationen är samlad inom bolaget Dalarnas Tidningar Annons AB och kommer under inledningen av året att namnändras till MittMedia Annons A.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.