tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny kategori i Stora Journalistpriset

Publicerad: 10 maj 2016, 12:42

De vann Stora Journalistpriset 2015. Foto: Magnus Bergström/Stora Journalistpriset

Stora Journalistpriset lanserar kategorin ”Årets Röst” i samband med sitt 50-årsjublieum. Priset kommer gå till den som under 2016 har gjort avtryck och utmärkt sig i journalistiken.

Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetMattias GöranssonJonas BonnierBonnierMediaMedier

JL


Det nya priset introducerades när Stora Journalistprisets jury samlades under tisdagen på Bonniers Nedre Manilla. Personen som mottar priset kan till exempel vara en journalist som intervjuar med en unik ton, en krönikör som skapar debatt eller en podcast som gjort avtryck.

– Det är rätt tillfälle att införa en ny kategori när Stora Journalistpriset 50-års jubilerar. Med Årets Röst utvecklas och breddas Sveriges finaste journalistpris. Nu får juryn en chans att belöna unika röster. Bara det är skickligt utförd journalistik, säger Stefan Mehr, juryns verkställande ledamot, i en kommentar.

Övriga kategorier är som tidigare Årets Avslöjande, Årets Berättare, Årets Förnyare och Lukas Bonniers Stora Journalistpris. Prissumman är 100 000 kronor i alla fem.

Vid jurymötet i går presenterades tre nya medlemmar. Dessa är: Sîlan Diljen, redaktionschef och ansvarig utgivare för P3 Stockholm på Sveriges Radio, Mattias Göransson, chefredaktör på Magasinet Filter, samt Maria Trägårdh, biträdande redaktionschef på Aftonbladet. Jonas Bonnier är ordförande i Stora Journalistprisets jury.

Stora Journalistpriset grundades 1966 och delas ut av Bonnier AB.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev