torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny lagstiftning ökar konkurrensen på svensk spelmarknad

Publicerad: 2 juli 2018, 08:44

I samband med fotbolls-VM och ny lagstiftning ökar konkurrensen mellan utlandsreglerade och svenskreglerade spelbolag.

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VMMMSMediavisionMediaMedier

AH

Alex Hartelius


När allt fler utlandsreglerade spelbolag etablerar sig i Sverige kommer ett nytt licenssystem att införas i januari 2019. I samband med att en ny lagstiftning närmar sig ökar också konkurrensen mellan utlandsreglerade och svenskreglerade spelbolag. Mediavision kan också konstatera att det är spel via utländska bolag som ökar kraftigast.

Marknadsföring i form av reklam har också ökat kraftigt under året. I samband med fotbolls-VM är det främst i tv-reklam som det blivit extra tydligt. Under det första halvåret i år hade 55 spelbolag marknadsfört sig i tv, enligt siffror från MMS. Förra året låg siffran på 29 spelbolag under samma period.

Mediavision har i en tidigare undersökning kunnat se att tillväxten på svensk spelmarknad främst sker bland de utlandsreglerade bolagen, där majoriteten av nyregistrerade spelkonton har tillfallit dessa. Man har också kunnat se att tillväxten bland utlandsreglerade bolag ökar när det kommer till månatliga spelare i gruppen 18-74 år.

– Med den stundande omregleringen och i takt med starkt ökad marknadsföring ser vi att 2018 innebär ett nytt läge på svensk spelmarknad. Redan innan fotbolls-VM kunde Mediavision konstatera en stark tillväxt inom sportbetting och den lär ha tagit ytterligare fart sedan dess. Även om Svenska Spel också upplever ett ökat sportspelande under fotbolls-VM så är trenden tydlig i att det är de utlandsreglerade bolagen som driver tillväxten och som stadigt tar större andelar, säger Arvid Åsbrink, analytiker på Mediavision, i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev