Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny mediebyrå på g

Publicerad: 17 juli 2008, 15:42

Nowa Kommunikation och Mediainsikt ligger i startgroparna för att gemensamt starta en ny mediebyrå med fokus på utlandet. – Vi skapar ett helt nytt företag inom internationell medierådgivning, säger Anders Wallqvist, vd för Nowa och Meko och en av grundarna till den nya byrån.


Anders Wallqvist. Foto: Adam Olsson

Den nya byrån, som än så länge saknar vd, ska arbeta med medierådgivning för svenska företag som vill marknadsföra sig utomlands. Målet är därför att hitta en vd med stora kunskaper om hur det är att jobba internationellt.

– Det är inget krav att ha jobbat utomlands men visst vore det önskvärt om det är en person som har jobbat på ett relativt stort företag utomlands som nu vill hem igen och få lite mer makt, säger Anders Wallqvist.

Vd:n kommer att bli delägare i det nya bolaget som ännu saknar ett namn.
– Vi vill att den nya vd:n ska vara med även på detaljnivå och spar därför sådana detaljer tills vi har hittat rätt person.

Har ni kontaktat någon?
– Vi har pratat med tre personer som vi tyckte hade rätt kvalifikationer. Två av dem var intresserade men har valt att delta i nätverket i form av rådgivare. Så nu satsar vi på att annonsera efter rätt person, säger Wallqvist.

Byrån ska jobba med små och medelstora företag som saknar eget nätverk utomlands. Tanken är att samarbeta både med kunder direkt samt att vara en resurs för reklam och mediebyråer.

Vad har ni satt upp för mål?
– Det måste gå relativt snabbt. 4-5 miljoner kronor i byråintäkt på ett halvår och till slutet av 2009 eller början av 2010 bör vi ha en byråintäkt på 10 miljoner kronor, säger Anders Wallqvist.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.