Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny ordförande i Reportrar utan gränser

Publicerad: 13 mars 2013, 17:39

Jonathan Lundqvist

Foto: Pressbild

Lotta Schüllerqvist lämnar posten som ordförande i Reportrar utan gränser. Vid föreningen årsmöte under tisdagen valdes Jonathan Lundqvist till ny ordförande.


Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Jonathan Lundqvist har i många år varit flitig i debatten om nät- och yttrandefrihetsfrågor. Han har också arbetat med internationellt utvecklingssamarbete på organisationen Plan Sverige. Den nye ordföranden är utbildad vid JMK i Stockholm och han har varit aktiv i Reportrar utan gränsers styrelse sedan 2009, det senaste året som vice ordförande.

– Yttrandefriheten är under ständigt hot från regeringar och företag över hela världen. Förra året var det dödligaste året någonsin för journalister. Den trenden måste vi vända, säger Jonathan Lundqvist i en kommentar.

Reportrar utan gränser bildades i Frankrike 1985, och den svenska sektionen 1994. Föreningens första ordförande i Sverige var Dagens Nyheters Karin Bojs. Lotta Schüllerqvist som nu lämnar över ordförandeskapet säger i en kommentar:

– Min tid som ordförande har varit väldigt kul och spännande, fyllt av intressanta händelser och utmanande uppgifter. Men nu vill jag gå vidare med en del andra projekt som jag inte har hunnit med under detta år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.