torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny plattform ska hjälpa frilansande regissörer

Publicerad: 26 januari 2023, 13:50

Foto: Pressbild Directors

Den nya plattformen Directors ska samla svenska regissörer under samma tak men utan några förbindelser som hos andra liknande agenturer eller produktionsbolag.
– Vi ville göra något av det men inte som en agentur eller traditionellt produktionsbolag, utan hitta en ny form, säger Maja Britasdotter Östberg.

Ämnen i artikeln:

NyheterRegissörReklamfilm

VP


Under torsdagen lanseras den nya plattformen och det är producenterna Mats Wolgers och Maja Britasdotter Östberg som är grundarna bakom bolaget. Dem såg att många regissörer som frilansar arbetar helt själva och tyckte att det saknades annorlunda former av samarbete för frilansarna som inte involverade att knyta sig till en agentur eller produktionsbolag. Det var ur det behovet som idé för Directors föddes.

– Den svenska reklamfilmsmarknaden har ändrats de senaste åren och behovet av nya samarbetsformer är tydligt, säger Maja Britasdotter Östberg. 

Det som dem anser är skillnaden mellan strukturen hos vanliga kreatörsagenturer och hur upplägget ser ut hos Directors är att regissörerna inte är fastknutna hos bolaget. Det kommer inte tas något agentarvode eller vara andra kostnader som utlånadskostnader utan det ska vara mer flexibelt för regissörerna.

I ett pressmedelande om lanseringen av Directors meddelar grundarna att sju regissörer har anslutit sig till plattformen och är med från start. Dem det gäller är Liza Morberg, Senay Berhe, Daniel Wirtberg, Kalle Breitholtz, Johan Tappert, Molly Hartleb och Daniel Blom.

– Jag har jobbat som frilans senaste åren, främst utomlands, och haft flera erbjudanden från traditionella produktionsbolag men inte känt att det varit rätt. Directors passar mitt sätt att jobba på och att det finns erfarna producenter i bakgrunden gör att det känns tryggt, säger Daniel Wirtberg.

Från en början kommer de satsa på att projekt för reklam, musikvideor, visuell konst och andra korta format. Men är villiga att öppna upp för andra former av större arbeten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev