Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny redaktionschef på kvällsposten

Publicerad: 11 juli 2016, 11:02

Foto: Henrik Jansson/Kvällsposten

Christer El-Mochantaf lämnar posten som nyhetschef för Expressen och blir istället redaktionschef på Kvällsposten.


Ämnen i artikeln:

KvällspostenExpressenGT

Blott 25-åriga Christer El-Mochantaf har hunnit med mycket i sitt liv. Han är författaren bakom boken "En kopp kaffe på Nordpolen", vunnit Lilla Augustpriset för novellen "Kalla hjärtans dag" och tilldelades "Gyllene Haldan" på Guldspadegalan 2015 för sin granskning av nazism i Västsverige.

Han har nu klättrat från rollen som reporter, via nyhetschefsposition på både Expressen och GT, till att nu bli redaktionschef på Kvällsposten.
– Efterfrågan av granskande samhällsjournalistik är mycket stor i dag, vilket visar sig gång på gång, oavsett om det handlar om att granska politiker eller att gå på djupet med problematiska skeenden. Informationskällorna är otaliga i den digitala eran och att journalistiken gör jobbet fullt ut är viktigare än någonsin han i en kommentar.

Han kommer att jobba tillsammans med nytillsatte chefredaktören Katrin Säfström.
– Det känns mycket bra att Kvällsposten får ta del av Christer El-Mochantafs kunskaper och drivkraft. Det ska bli roligt och spännande att jobba ihop med honom. Jag är övertygad om att vi kompletterar varandra som del i en kommande ledning, säger hon.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

KvällspostenExpressenGT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.