Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny samhällschef för SVT

Publicerad: 9 juni 2016, 13:24

Robert Olsson.

Foto: Johan Paulin/SVT

Robert Olsson är ny programchef för samhällsutbudet i Göteborg och ska exempelvis leda samt utveckla Uppdrag Granskning, Opinion Live och Min sanning.


Ämnen i artikeln:

SVTMin SanningRobert Olsson

I vintras rapporterade Resumé om förtroendekrisen på SVT Göteborg som slutade med att allmän-tv-chefen Ylva M Andersson och samhällsredaktionens programchef Mette Friberg fick lämna. Robert Olsson tog då över Ylva M Anderssons uppdrag från 15 februari och skulle enligt planen ha uppdraget till efter sommaren. Han blev samtidigt personal- och verksamhetsansvarig för samhällsredaktionen.

Nu står det klart att Robert Olsson blir programchef för SVT Göteborgs samhällsutbud.
- Det är ett ansvarsfullt, svårt och mycket roligt uppdrag att vara en del av en redaktion där Sveriges viktigaste samhällsjournalistik produceras. Mitt jobb blir att tillsammans med redaktionen fortsätta förädla och utveckla samhällsjournalistiken. Vi ska med journalistiken som verktyg både oroa och roa, säger han i en kommentar.

Robert Olsson har utöver sin bakgrund inom SVT bland annat varit redaktionschef på TV4 Göteborg och programchef för lokala TV4-stationer.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

SVTMin SanningRobert Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.