Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny skattesmäll för Kent Ekeroth

Publicerad: 8 juni 2015, 10:41

Kent Ekeroth.

Sverigedemokraten Kent Ekeroth åker på en ny skattesmäll för pengar som ska ha donerats till sajten Avpixlat. Skatteverket anser efter en granskning att drygt 400 000 kronor inte går att koppla till verksamheten.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketKent EkerothAvpixlat

Kent Ekeroth har tidigare upptaxerats för donationer till hatsajten Avpixlat. Orsaken var att Kent Ekeroth själv har ägt det bankgironummer som fanns på sajten, och därför klassade Skatteverket det som överskott av näringsverksamhet.

År 2013 skapades den ideella "Föreningen för Sverigevänliga intressen" där verksamheten istället skulle bedrivas. Pengarna som fanns på Kent Ekeroths konton fördes, enligt Skatteverkets granskning, då över till den nya föreningens konto.

Men donationer fortsatte att komma in till Kent Ekeroth under året, liksom uttag. Totalt rör det sig om 405 303 kronor som Skatteverket nu anser ska bedömas som intäkter i näringsverksamhet. Därför har de beslutat att beskatta honom med drygt 241 000 kronor för icke verifierbara uttag, liksom ett skattetillägg på 40 procent.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.