Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny Teknik valde Oktavilla

Publicerad: 15 maj 2008, 14:43

Talentums tidning Ny Teknik ska få ny kostym på webben. Valet föll på designbyrån Oktavilla. – Det här är ett stort utvecklingsarbete, säger Lars Nilsson, chefredaktör på Ny Teknik.


Tidningens sajt idag.

Avtalet mellan Ny Teknik och Oktavilla blev klart för två veckor sedan. Senast sajten genomförde en redesign som syntes utåt var för cirka två år sedan. Sedan dess har en del mindre justeringar gjorts med publiceringssystemet och andra funktioner men nu tar tidningen ett samlat grepp och gör om allt.
– Vi har precis dragit igång det här arbetet så jag kan inte säga exakt vad vi kommer att göra men det är ett stort utvecklingsarbete som Oktavilla ska göra för oss, säger Lars Nilsson.

Oktavilla har inte gjort något för Ny Teknik tidigare men fick jobbet på grund av ett mindre samarbete med Talentum.
– Vi var tidigare inkopplade för ett jobb för Affärsvärlden. Det var ett litet delprojekt i deras stora redesign men det ledde till att Talentum fick upp ögonen för att vi kunde leverera. När den här redesignen kom upp kontaktade Talentum oss, säger Per-Emil Arvidsson, projektledare på Oktavilla.

Hela arbetet ska vara klart i oktober. Innan dess ska redesignen ha genomgått tre faser.
– Det första steget är innehållsfasen och det ska vi precis inleda. Fas två blir att leverera designen och fas tre att leverera kodad design. För oss är särskilt det tredje steget viktigt. Vi tycker att webbplaster blir mycket bättre om samma byrå som gör designen av sajten även levererar kod, säger Per-Emil Arvidsson.

Vad tycker du om deras sajt idag?
– Den är framförallt otydlig. Informationshaveri och man ser att den har några år på nacken. Man växer ur sin kostym efter några år, det är naturligt, säger Per-Emil Arvidsson.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.