Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

NY Times passerar en miljon digitala prenumeranter

Publicerad: 7 augusti 2015, 11:43

New York Times rapporterar digitala framgångar.

New York Times har passerat milstolpen en miljon digitala prenumeranter. Det meddelade tidningen igår i samband med sin delårsrapport.


Ämnen i artikeln:

New York Times

Det tog fyra och ett halvt år för New York Times att spränga miljonvallen i antalet digitala abonnemang sedan de lanserade sin betalvägg. Nu är de digitala prenumeranterna nästan lika många som de som prenumererar på papperstidningen (1,1 miljoner). De senare har givetvis också tillgång till det digitala materialet.

– Det här är en viktig milstolpe för vår digitala affärsmodell som vi lanserade 2011 och som har fortsatt att ha en stark tillväxt. Det sätter oss i en unik position bland globala nyhetsmedier, sa tidningens vd Mark Thomson enligt The Guardian.

På helårsbasis har New York Times ökat sin vinst med 80 procent till 16 miljoner dollar (cirka 140 miljoner kronor) trots att intäkterna sjönk med 1,5 procent till 383 miljoner dollar (drygt 3,3 miljarder kronor).

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

New York Times

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.