Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny vända med avgångsvederlag på Bonnier Tidskrifter

Publicerad: 23 augusti 2012, 09:13

Mats Carleson, vd för BT.

Bara 40 journalister har nappat på Bonnier Tidskrifters avgångserbjudanden. 70 ska bort. Nu tvingas BT:s vd Mats Carleson köra en ny vända – med samma avgångserbjudanden.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

70 journalistjänster ska bort från Bonnier Tidskrifter.

Facket har klagat på avgångserbjudandena som anses för snåla. Är man över 55 år och har varit anställd i minst tio månader får man sex månadslöner utöver uppsägningstid. Är man yngre än 55 och har varit anställd minst två år får man fyra månadslönder extra.

Tidsfristen har gått ut och hittills har bara 40 nappat. Målet är att 70 nappar för att slippa uppsägningar. Därför tvingas nu BT-ledningen göra en andra vända med samma avgångserbjudanden. Förhoppningen är att en del journalister på BT ska ha tänkt om – att de kanske tänker annorlunda nu efter sommaren.

Krister Berntsson, SJF-klubbens ordförande på BT, säger att han ändå är förvånad över att så många som 40 nappat, med tanke på hur snåla avgångserbjudandena är.

Den 5 september ska ansökningarna vara inne. Den 15 september meddelas beslut.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.