Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny vd för Schibsted-ägda Aspiro

Publicerad: 10 januari 2014, 08:25

Andy Chen.

Foto: Pressbild.

Andy Chen har utsetts till ny vd för Schibsted-ägda Aspiro. Han efterträder Peter Tonstad, som har varit vd för bolaget sedan november 2012. Andy Chen kvarstår dock i sin roll som vd för musiktjänsten WiMP.


Ämnen i artikeln:

WiMP

Aspiro uppger att vd-bytet är en del av bolagets strategi att  ytterligare kunna fokusera verksamnheten på just WiMP och därmed stärka bolagets ställning inom streamad musik.

Andy Chen blev vd för  WiMP i juni i år och utses nu alltså även till vd för streamingbolaget  Aspiro, som har huvudfokus på just WiMP.

Peter Tonstad lämnar inte Aspiro och tjänsten WiMP helt och hållet, utan ska arbeta som Chief Commerical Officer för WiMP.

Tanken  med WiMP är att den inspirera användarna att hitta ny musik och gamla  favoriter. Användarna får dagliga tips, rekommendationer och spellistor.  Tjänsten finns tillgänglig mobil, surfplatta och digitala  steroanläggningar.

Aspiro fokuserar på just WiMP och levererar tjänsten direkt till konsument genom partners som operatörer och tv-distributörer.

Bolaget har femton års erfarenhet inom digitala tjänster och är noterat Nasdaq OMX Nordiska börs i Stockholm.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

WiMP

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.